calendar-circle

اخبار روز

5:52 ب.ظ / 8 اردیبهشت 1403

طراحی گرافیک

طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

ممکن است شما هم با شنیدن طراحی گرافیک به تبلیغات هنری و رنگارنگ وب سایت ها فکر کرده باشید، جالب است بدانید که طراحی گرافیک تنها به این موارد محدود نمی شود، طراحی گرافیکی شاخه ای گسترده است، در این مقاله سایت دریای طراحی به این سؤال که طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟ پاسخ خواهیم داد.

طراحی گرافیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اگرچه ممکن است بررسی جزییات به کار رفته در طراحی گرافیک در یک مقاله امکان پذیر نباشد اما به طور کلی در این مقاله طراحی گرافیک یا طراحی گرافیکی را توضیح خواهیم داد.

طراحی گرافیک شامل موارد گسترده ای از جمله طراحی جلد و صفحات کتاب ها و مجلات، اینفوگرافیک، لوگو، کارت ویزیت، برچسب محصول، رابط های نرم افزار، برنامه های تلفن همراه، طرح بندی وب سایت و سایر تصویر سازی ها می باشد.

اصول طراحی گرافیک

آشنایی با عناصر و اصول طراحی می تواند در درک بهتر طراحی گرافیک تأثیرگذار باشد، اغلب از عناصر متضاد یا عناصر مرتبط برای ایجاد طرح های بصری و تأثیر گذار استفاده می شود، فرم، رنگ، بافت، خط، شکل، فضا، اندازه از اصلی ترین عناصر گرافیکی مطرح می شوند، با توجه به نظر طراحان مجموعه از دستورالعمل ها میتوانند برای ترکیب بندی مؤثر به ایجاد طراحی گرافیک جذاب کمک کنند، استفاده از اصول اولیه موجب ایجاد تعادل و ثبات در طراحی گرافیک محصول خواهد شد.

طراحی گرافیک
طراحی گرافیک

اصول طراحی گرافیک

در ابتدا در این بخش با اصول طراحی گرافیک آشنا خواهیم شد، طراحی پوستر، بسته بندی ها و… شامل عناصر تصویری و نوشتاری می شود، در نتیجه عنصر نوشتار و تصویر از اصول اصلی در طراحی گرافیک مطرح می شوند که هر کدام دارای قوانین و روش های مخصوص به خودشان هستند.

  • طراحی گرافیک تصویری

همان طور که می دانید تصاویر می توانند از ابزارهای ارتباطی و قدرتمند مطرح شوند که علاوه بر انتقال اطلاعات حالات، احساسات را نیز منتقل کنند چرا که انسان ها به صورت طبیعی و غریزی به تصاویر پاسخ می دهند.

تصاویری که از آن ها در طراحی گرافیک استفاده می شود، باید پیام اصلی را در بر گرفته و محتوا را به بیننده انتقال دهد، تصاویر می توانند در فرم های مختلفی از جمله عکس و نقاشی، طراحی و سایر روش ها ارائه شوند، زمانی که طراح به این نتیجه برسد که یک عکس تأثیر بیشتری در مقایسه با متون دارد، به جای متن از تصویر استفاده می کند.

  • طراحی گرافیک نوشتاری

گاهی اوقات طراحان برای انتقال مفاهیم با روش های مختلفی از کلمات استفاده می کنند، در طراحی گرافیک ظاهر کلمات به اندازه معنای شان، اهمیت بالایی دارند، نوشتار چه به صورت تایپوگرافی و چه حروف دست ساز نقش مهمی در عملکرد های ارتباطی ایفا می کنند و پیام اصلی را به صورت مستقیم به مخاطب می رسانند.

مهارت های لازم برای یادگیری طراحی گرافیک چیست؟

یادگیری اصول و عناصر گرافیک به مهارت های مشخصی نیاز دارند که در این بخش به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

طراحی گرافیک
طراحی گرافیک

تسلط به نرم افزارهای Adobe

نرم افزارهای شرکت ادوبی از نرم افزارهای کاربردی برای طراحان گرافیک هستند، امکان شرکت در دوره های تخصصی جهت یادگیری این نرم افزارها وجود دارد، مهم ترین نرم افزارهایی که برای طراحی گرافیک به آن نیاز دارید را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

معرفی ابزار های طراحی گرافیک

Photoshop

از فتوشاپ برای خلق و طراحی تصاویر جذاب و خلاقانه استفاده می شود.

Illustrator

از ایلوستریتور می توان برای تایپوگرافی خلاقانه و حرفه ای و خلق تصاویر به کمک اشکال و خطوط استفاده کرد.

Aftereffects

افترافکت از دیگر نرم افزارهای کاربردی است که از آن برای ویرایش تصاویر با دقت بالا استفاده می شود.

طراحی گرافیک
طراحی گرافیک

Premier

پریمیر از دیگر نرم افزارهای مورد نیاز طراحان است که امکان حرکت درآوردن تصاویر در قالب انیمیشن در این نرم افزار وجود دارد.

Audition

در نرم افزار ادوبی آدیشن امکان اضافه کردن صدا با کیفیت بالا به تصاویر وجود دارد.

XD

با استفاده از این نرم افزار ادوبی امکان طراحی اپلیکیشن ها و رابط کاربری وب سایت وجود دارد.

Indesign

از این نرم افزار کاربردی ادوبی جهت صفحه آرایی کتاب و مجلات استفاده می شود.

اهمیت طراحی گرافیک

اگر همین لحظه دنیا را بدون هیچ طراحی گرافیکی تصور کنید، متوجه می شوید که هیچ زیبایی وجود ندارد و دنیا بدون رنگ، بدون شکل، بدون خطوط و سایر جلوه های بصری هیچ گونه زیبایی ندارد، حتماً تصور دنیای بدون رنگ برای شما هم سخت باشد.

در این جا اهمیت گرافیک به صورت کامل مشخص می شود، در واقع می توان گفت امروزه تمامی مشاغل و کسب و کارها زیبایی شان را مدیون طراحی گرافیک هستند، در صورتی که طراحی گرافیک وجود نداشت دنیا زیبایی نداشته و خسته کننده می شد.

در اصل می توان به این نتیجه رسید که طراحی گرافیک می تواند به دنیای ما هویت بصری دهد، طراحی گرافیک احساس و ادراک مخاطبان و انسان ها را درگیر می کند و تأثیرات نبستا عمیقی روی مخاطبان می گذارد.

طراحی گرافیک
طراحی گرافیک

کاربردهای طراحی گرافیک

طراحی گرافیک شامل زمینه های مختلفی از جمله چاپ، طراحی وب سایت، انیمیشن و موشن گرافیک می شود، در این بخش به کاربردهای طراحی گرافیک در زمینه های مختلف خواهیم پرداخت.

  1. طراحی برند (لوگو، سربرگ، آیکون)
  2. طراحی گرافیک برای بازاریابی (ایمیل ها، خبرنامه ها، پوسترها، تبلیغات چاپی، وب سایت)
  3. طراحی کارت ویزیت
  4. طراحی وب سایت، اپلیکیشن های موبایل یا کامپیوتر
  5. طراحی پوستر و اعلامیه
  6. طراحی ست های اداری
  7. طراحی بسته بندی و برچسب محصولات
  8. طراحی جلد کتاب ها و مجلات
  9. صفحه آرایی مجله و کتاب
  10. اینفوگرافیک ها
  11. نشانه ها و علائم
  12. رابط کاربری نرم افزارها

سخن پایانی

طراحی گرافیک مسئله ای بی پایان است که شامل موارد بسیاری است، در صورتی که تصمیم دارید که طراح گرافیک شوید، بهترین راه این است که کارتان را در سریع ترین زمان ممکن شروع کنید، برای فعالیت تخصصی در زمینه طراحی گرافیک توصیه می شود که در دوره های تخصصی مربوط به این رشته شرکت کنید.

اشتراک گذاری:

seadesign

عضویت در خبرنامه

درخبرنامه ما عضو شوید

لورم ایپسوم متن ساختــگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیــک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *